Aanbod Workshop Helend Spel

Liefdevol laten huilen of niet?

De workshop die ik gaf op het Aware Parenting weekend dat plaatsvond 2-3 juli 2022, zal ik nog een keer geven! Ben jij er ook bij?

Je kunt je aanmelden. Meedoen is zonder kosten.

  • Weet je soms even niet meer wat je het beste kunt doen? En je doet al zo je best.

  • Helpt het niet om een dikke knuffel te geven en te zeggen: “En nu is het klaar”.

In deze workshop vertel ik over het het omgaan met huilbuien en driftbuien bij jonge kinderen. Een huil- of driftbui is vaak een opeenstapeling van emoties.

Wanneer merk je als ouder dat het inderdaad om een opeenstapeling van frustraties gaat (de emmer is vol) of dat het puur om die ene situatie gaat?

Laat je je kind(je) dan altijd maar liefdevol huilen of driftig zijn? Hierin kun je je reactie en/of je grens kiezen.

Ook vertel ik over het luisteren naar emoties of behoeften op het moment dat je kindje niet huilt of driftig is, maar op andere manieren laat merken dat hij/ zij je nodig heeft.

  • Woensdag 14 september 2022: 9.30 tot 11.00 uur

    Deze workshop heeft al plaatsgevonden. Er komt een nieuwe workshop begin 2023.

Inschrijven voor de workshop

Gegevens die je toestuurt worden altijd zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld in lijn met mijn privacyverklaring.

Reviews

Ik kwam bij Vanessa terecht met diverse vragen over opvoeden. In twee sessies bij Vanessa heb ik en compleet andere kijk gekregen op het fenomeen huilen. Ik probeerde mijn kindje van 2 jaar zo min mogelijk te laten huilen en mocht het toch gebeuren zo snel mogelijk de boel te sussen. Vanessa legde me uit dat huilen een manier van ontladen is en dat je niet kan zeggen wat er precies ontladen wordt. Misschien s het wel Ites van de dag ervoor. Ik ben hierdoor huilen gaan zien als iets positiefs waar ik niet perse verantwoordelijk voor ben. Het is iets wat gebeurt en er mag zijn. Ik hoef het niet meteen op te lossen. Nast dit grote inzicht wat mijn manier van opvoeden heeft doen veranderen, heb ik nog veel meer kleine en grote inzichten mogen krijgen. Ik kan Vanessa te zeerste aanbevelen. Ze is integer, zacht en inlevend en heeft et haar wijsheid een hoop te brengen aan ouders en kinderen.

Marloes